-Nu kan jag gå ned i arbetstid och ta en tur med Hurtigruten! Läs mer här!

Det är en överlycklig Lena som tar emot vinstchecken på 1 000 000 kronor.

– Hur kan jag ha sån tur?! JAG! Det är helt otroligt, jag kan inte fatta att det är sant. Nej, nu börjar jag gråta igen. Ända sedan jag fick vinstsamtalet har jag varvat gråt med funderingar om det verkligen är sant. Tänk att det är på riktigt!

Lenas lott har hennes egen födelsedag som lottnummer, ett väldigt tursamt nummer.

– Jag vann 1 000 kr på min lott för ett tag sen – jag trodde knappt att det var sant, jag blev överlycklig! Jag är med i Datumlotteriet för att stödja kampen mot cancer, att jag faktiskt har chans att vinna tänker jag inte så mycket på. När jag fick en så stor vinst som tusen kronor trodde jag att min lott gjort sitt. Och så kom miljonvinsten!

Pengarna kommer att gå åt för paret och det kommer att bli så väl nytta som nöje.

– Vår son har köpt ett gammalt hus som han håller på att renovera. Det gör ont i mig varje gång jag ser de svarta prickarna i hans badrum. Nu kan vi bidra med en slant så att han kan fixa det snabbare!

– Och så har vi pratat om att ta en tur med Hurtigruten, berättar Tommy leeende. Det är något vi drömt om i många år, men det har varit för dyrt.

– För ett tag sen sa jag till Tommy: ”Om jag vinner pengar någon gång ska jag ta med dig på Hurtigruten”. Tänk om jag vetat då att den drömmen faktiskt skulle slå in? säger Lena.

Men den största förändringen som vinsten ger är något som kommer göra sig påmint varje dag.

– Jag ska faktiskt gå ner i arbetstid.

Efter många års arbete inom vården är mina knän helt slut, så att jobba 100% går inte. Nu kan jag gå ner till 50% i arbetstid, så att jag fortfarande får träffa mina underbara äldre, utan att göra slut på kroppen innan pensionen!