Kjell Åström vinner 100 000 kronor i DatumLotteriet

Elvis Åström kunde inte tro sina ögon när han fick ett brev från DatumLotteriet om sin vinst på 100 000 kronor, så han la det åt sidan.

– Dagen efter var jag tvungen att ringa in och fråga – hon som svarade sa att jag hade vunnit. Men jag kunde inte tro det ändå, så jag ringde ännu en gång för att få det bekräftat.

Vad pengarna ska gå till visste han direkt.

– Jag har köpt en fin gammal bil som jag håller på att rusta upp. Varje vinter fixar jag någonting med den, tar en sak i taget så att jag ska kunna åka runt i den på sommaren. Förra vintern hade jag tänkt byta motor men det blev för dyrt, det gick helt enkelt inte. Men så fort jag vann slog jag till!

Pengarna kommer även räcka till att klä om en del av bilens insida. Dessutom gjorde Elvis nåt som han aldrig gjort förut, han lämnade in bilen på verkstad.

– Jag har ägt över 70 bilar i mitt liv men det blir inte så dyrt eftersom jag fixar allt själv. För ett par dagar sen lämnade jag för första gången i mitt liv en bil till verkstan, med vinsten kunde jag faktiskt unna mig att inte laga den själv.

Elvis har tre lotter i DatumLotteriet och den lott som gav honom storvinsten var hans egen födelsedag.

– Det var kul! Jag älskar tävlingar och spel alla slag, så jag kommer behålla mina lotter och hoppas att ni kommer tillbaka med en ännu större check nästa gång.

”Nu blir det ny motor i bilen!”

Bildtext: Bilen Elvis sitter i är en Ford Fairlane Club, 1956. Den kommer från Pennsylvania, USA, och Elvis är den förste svenske ägaren.