För Gunnel började vägen till storvinsten med hennes känsla av att vilja hjälpa människor som drabbats av cancer.

– Jag har själv påverkats och ville hjälpa andra i samma sits. När jag såg att Datumlotteriets överskott gick till just detta var det självklart att gå med.

Tanken på eventuella vinster var sekundär, men den fanns ändå någonstans.

– Det är klart att jag hoppades, men att det skulle bli så här stort hade jag ändå inte tänkt!

En gång per år har Datumlotteriet sin Jackpottdragning, där en lycklig vinnare får snurra på det fantastiska hjulet med vinster från 50 000 kronor till 1 000 000 kronor. Det är omöjligt att gå från snurren utan en vinst. Gunnel var den lyckliga lottköparen att dras som Jackpottvinnare och hon fick besöka Stockholm för ett kalas med pompa och ståt.

– Det spelar ingen roll vad vinsten blir, för vi är så glada att få vara med om allt det här, säger Gunnel och nickar ut mot rummet som är fullt av ballonger, bubbel och påhejare från Datumlotteriet.

När det så var dags för snurren ställde sig Gunnel vid hjulet och drog till rejält. Efter några varv började hjulet sakta ner och alla i rummet drog efter andan när miljonvinsten långsamt närmade sig – och drog förbi. Till slut stannade det på 50 000 kronor! Den glada vinnaren tog emot sin vinstcheck och en blombukett medan hon funderade på vad vinsten ska gå till.

– Jag kommer nog hjälpa mina barn, det har de förtjänat!

Och lotten i Datumlotteriet behåller hon.

– Jag vet ju att pengarna går till ett så gott ändamål, så självklart gör jag det!