Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

Självavstängning hos Datumlotteriet

Självavstängning är en funktion för dig som känner att du vill sätta stopp för ditt spelande: genom att aktivera självavstängningen kommer du inte att kunna köpa lotter hos oss i framtiden. Självavstängning ska inte förväxlas med uppsägning av prenumeration, då avstängningen har mer långtgående konsekvenser. Vill du säga upp din prenumeration, kontakta vår kundservice.
Om du väljer att stänga av dig kan du inte köpa prenumerationslotter hos oss under den valda tidsperioden. Du får inte heller direktreklam från oss under den perioden. Avstängningen hävs automatiskt efter tidsperiodens slut. Om du väljer att stänga av dig tillsvidare kan du häva avstängningen tidigast efter 12 månader genom att kontakta kundservice.
En avstängning går inte att ångra eller avsluta i förtid. Alla dina prenumerationer avslutas efter pågående spelperiod vid en avstängning. Avstängningen börjar gälla efter pågående spelomgång.

 

Hos Datumlotteriet kan du stänga av dig för lottköp och direktreklam i 1 månad, 3 månader, 6 månader eller tillsvidare.
Fyll i dina kunduppgifter nedan och välj tidsperiod om du vill stänga av dig för lottköp och direktreklam hos Datumlotteriet.

Ditt kundnummer hittar du i början av lottbrevet intill ditt namn samt på betalningsspecifikationen.
Ett personnummer måste skrivas i formatet ÅÅMMDDNNNN (10 tecken), ÅÅÅÅMMDDNNNN (12 tecken) eller ÅÅÅÅMMDD-NNNN.

Spelar du för mycket?

För dig som upplever problem med ditt spelande är det viktigt att ta hjälp. Det gäller även för dig som är anhörig till någon som spelar för mycket. Det finns flera möjligheter till stöd och hjälp. Ett bra första steg är att kontakta Stödlinjen som erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning till spelare och anhöriga. Det går att kontakta Stödlinjen på telefon, e-post eller chatt. På Stödlinjens hemsida kan du göra ett självtest för att testa dina spelvanor. Genom att svara på några frågor kan du få reda på om du har spelproblem eller ligger i riskzonen. Stödlinjen erbjuder även självhjälpsprogram för dig som som vill förändra till spelande. Läs mer på Stödlinjens hemsida.

 

Varför får jag lotter trots att jag har stängt av mig från spel hos Spelinspektionen?

Spelinspektionens nationella självavstängningsregister Spelpaus omfattar endast onlinespel, vadhållning och kasinospel. Skraplotter och nummerlotterier som säljs i butik eller på prenumeration är inte inkluderade i det nationella självavstängningsregistret. Det betyder att vi inte har möjlighet att ansluta oss till Spelpaus. Här kan du läsa mer om Spelinspektionens nationella självavstängningsregister. Där kan du även se vilka spelbolag och webbsidor som omfattas av din avstängning.      

Om du vill avsluta din lott och stänga av dig från våra spel kan du fylla i formuläret ovan eller kontakta vår kundservice.