Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

”Jag som aldrig brukar vinna något!”

 

En ny fin altan med tak har Ann-Britt och hennes man längtat efter och i sommar blir det äntligen verklighet. Hon har nämligen vunnit 100 000 kronor i Datumlotteriet.

 

När Ann-Britt svarade i telefon i villan hemma i Bergsjö och fick höra att samtalet kom från Datumlotteriet trodde hon att de ville sälja lotter. Istället fick Ann-Britt veta att hon vunnit 100 000 kronor på lotten med hennes födelsedatum, den 13 augusti.

– Jag som aldrig har tur i lotterier och aldrig brukar vinna något. Jag blev riktigt glad och trodde ju inte att det var sant först.

Maken och barnen blev glada för Ann-Britts skull. För pengarna har hon tänkt kosta på sig en efterlängtad, takad uteplats.

– Vi har en berså som vi sitter mycket i, och när det regnar blir vi alltid tvungna att gå in. Det kommer bli skönt att kunna sitta kvar, och att låta dynorna ligga kvar när vi går in.

Innan Ann-Britt gick i pension för nio år sedan jobbade hon som sjuksköterska. Idag stickar och syr hon mycket, bland annat mössor, koftor och påslakan till bebisar på ett barnhem i Lettland. Det är inte den enda välgörenheten hon bidrar till, överskottet från hennes lotter går ju till Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet.