Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

"Nu vill jag resa och ha kul!"

När Kjell Persson öppnade ett brev på vägen in från brevlådan fick han sig en riktig överraskning. Han hade vunnit en miljon kronor.

– Eftersom jag varit mjölkbonde hela mitt liv har det inte varit så många tillfällen att lämna gården. Nu vill jag resa och ha kul!

Den första personen som fick veta var Kjells sambo Anita. Ett telefonsamtal ingen av dem kommer glömma i första taget.
– Ingen av oss kunde tro att det var sant! Vi har båda drömt om att vinna mycket pengar.

På en familjemiddag lurade Kjell och Anita de andra middagsgästerna.

– Jag sa att jag hade något att berätta, att det var något jag skulle fråga Anita om. Alla väntade med spänning, de trodde ju att jag skulle fria. Jag sa till och med att jag inte kan gå ned på knä eftersom jag hade ont i en höft. Sen ställde jag frågan – Vill du sätta sprätt på en miljon kronor tillsammans med mig? Då fick alla sig ett gott skratt. Alla är så glada omkring mig och unnar mig det här.

Kjell gick med i Datumlotteriet för omkring tre år sedan. Datumen på hans lotter är hans pappas födelsedatum och Kjells egna födelsedatum. Att överskottet från lotteriet går till cancerforskning är något han tycker är oerhört viktigt.

– Jag har själv prostatacancer och behandlas för det. Självklart hoppas jag att jag får leva många år till och njuta av att sätta guldkant på tillvaron med de här pengarna. Jag kommer aldrig gå ur lotteriet, forskningen är så himla viktig för att fler ska kunna bli friska.