Datumlotteriets blogg

Mitt Datum

"Dagen Loppan kom till oss är min lyckodag"

januari 22, 2024

Bloggaren Lotta ”Vimmelmamman” Gray, 57, berättar om sin katt Loppan som gav upphov till hennes lottnummer 04-12-10. Det var den dagen den svarta katten klev in genom dörren och stal Lottas hjärta.

Fortsätt läsa
Prostatacancerförbundet

Starkt budskap som berör

oktober 15, 2023

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årliga kampanj för att uppmärksamma prostatacancer, samla in pengar till forskning och utveckling, samt opinionsbildning för en bättre prostatacancervård. I år är ett av kampanjens teman närstående.

Fortsätt läsa
Bröstcancerförbundet

Zeina Mourtada sluter upp i kampen mot bröstcancer

oktober 15, 2023

Zeina har själv upplevt bröstcancer på nära håll. För ett par år sedan upptäckte hennes pappa Fouad en knöl i bröstet, sen följde en svår behandling. Han tappade hår och naglar, blev blek, gråaktig och livlös. Vid något tillfälle trodde både han och hans familj att han nått vägs ände.

Fortsätt läsa
Prostatacancerförbundet

Revolutionerande forskningsresultat

september 15, 2023

Som prenumerant i Datumlotteriet är du med och bidrar till att Prostatacancerförbundet har möjlighet att stödja många avgörande forsknings- och utvecklingsprojekt varje år.

Fortsätt läsa
Bröstcancerförbundet

Kören var Camillas lugn i stormen

augusti 15, 2023

Kommer jag att överleva? Det frågade Camilla läkaren när hon fick bröstcancerbeskedet. Svaret gav henne styrka genom den tuffa behandlingen. På vägen mötte hon enormt stöd från sin kör – när det stormade som mest gav körvännerna Camilla utrymme att andas.

Fortsätt läsa
Prostatacancerförbundet

Personliga historier som berör

juli 15, 2023

Över 125 000 män i Sverige lever idag med diagnosen prostatacancer. Tyvärr är det fortfarande alltför många män som är rädda att blotta sitt inre och våga prata om känslor, sjukdomar och hälsa.

Fortsätt läsa
Marit Jenset, Bröstcancerförbundets generalsekreterare och Olov Berggren, generalsekreterare på Prostatacancerförbundet
Förmånstagarna

Lotterimiljoner till kampen mot bröst- och prostatacancer!

juni 12, 2023

Kampen mot bröst- och prostatacancer får ett tillskott på över sju miljoner kronor, tack vare förra årets överskott från Datumlotteriet. Det är pengar som bland annat går till forskning och kompetensutveckling av vårdpersonal.

Fortsätt läsa
Professor Yvonne Brandberg
Bröstcancerförbundet

Hon har belönats med bröstcancer-Sveriges finaste utmärkelse

maj 15, 2023

Professor Yvonne Brandberg har under hela sitt forskarliv lyft de psykosociala aspekterna av diagnos och behandling av bröstcancer. Nu uppmärksammas hon för sitt arbete där hon lagt ett stort fokus vid att vården ska uppmärksamma hela människan, inte bara tumören. Yvonne Brandberg, professor, psykolog och forskningsledare vid Karolinska Institutet, är en välförtjänt mottagare av Bröstcancerförbundets Utmärkelse 2022.

Fortsätt läsa
Vad sa läkaren? En liten medicinsk ordlista
Prostatacancerförbundet

Stöd som gör skillnad

april 15, 2023

Som Datumlotteriet-prenumerant är du med och bidrar till att Prostatacancerförbundet har möjlighet att utöka vårt stöd till olika forsknings- och utvecklingsprojekt varje år.

Fortsätt läsa
Bröstsjuksköterskorna Helene Lind, Christine Näslund och Susanne Söder
Bröstcancerförbundet

Bröstsjuksköterskor hyllas

mars 15, 2023

Årets bröstsjuksköterskor heter Helene Lind, Christine Näslund och Susanne Söder. Trion arbetar på onkologen på Sundsvalls sjukhus och prisas av patienterna för sitt engagemang och gedigna kunskap. Pristagarna utses av Bröstcancerförbundet i samarbete med medlemmarna i syfte till att lyfta fram förebilder som skapar en trygg tillvaro för patienter och anhöriga under en svår period.

Fortsätt läsa